Χωρίς “ακατάλληλα κάτω των 16″ το Windows 8 Marketplace

3wsol-Windows8-marketplaceΣτην απόφαση να μην επιτρέψει τη διάθεση παιχνιδιών που χαρακτηρίζονται ως “ακατάλληλα κάτω των 16 ετών” μέσα από το online κατάστημα των Windows 8 κατέληξε η Microsoft. Κατά τα άλλα, “τα παιχνίδια είναι τέχνη”.

Υπάρχει μουσική με στίχους “ακατάλληλους κάτω των 18 ετών”, όπως υπάρχουν και αντίστοιχες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις και comics – αν και, όλως περιέργως, η… ζωγραφική και η γλυπτική σχεδόν ποτέ δεν φέρουν την ένδειξη του “ακατάλληλου”. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όμως, που εδώ και χρόνια οι φανατικοί θεωρούμε (σε ορισμένες εκδοχές τους) ένα νέο είδος τέχνης, εξακολουθούν να μαστίζονται από το συσχετισμό της λέξης “παιχνίδι” με τη λέξη… “παιδί”. Και μάλλον για αυτό η Microsoft αποφάσισε πως το νέο Windows 8 Marketplace δεν θα φιλοξενεί τίτλους “ακατάλληλους κάτω των 16″.

Αυτό, από μόνο του, φέρνει αρκετά προβλήματα στο χώρο – και είναι κάπως… γελοία κίνηση από πλευράς της Microsoft. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι κάτι με το οποίο ασχολούνται μόνο τα παιδιά. Αν κάποτε οι “μεγάλοι” που έπαιζαν videogames ήταν “η εξαίρεση στον κανόνα” (η… σοβαροφάνεια “μας έφαγε”), σήμερα αποτελούν τη μεγαλύτερη “κάστα” ανθρώπων στον πλανήτη, τους 30-something (μέχρι… 70-something) που έχουν το gaming ως ένα βασικό χόμπι. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν παρέχουν (μόνο) εμπειρίες “σαν να παίζεις με Lego σε ηλικία 5 ετών”, αλλά συνδυάζοντας χαρακτηριστικά του κινηματογράφου, της μουσικής και της ζωγραφικής με τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης που παρέχουν υπολογιστές και κονσόλες, μας παρέχουν ένα νέο είδος εμπειρίας. Το οποίο, ακριβώς λόγω του χαρακτηρισμού “παιχνίδι”, αρκετοί δεν θέλουν να χωνέψουν πως μπορεί να απευθύνεται αποκλειστικά σε έναν ενήλικα.

Για παράδειγμα, το Heavy Rain του PlayStation 3 συγκρίνεται άνετα με… ζάμπολες ταινίες “μυστηρίου” ή σειρές “εξιχνίασης εγκλημάτων” που βλέπουμε σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Όπως αυτά δεν απευθύνονται σε ανήλικους, έτσι και το Heavy Rain είναι, κατά βάση, μια ενήλικη εμπειρία. Τίτλοι σαν αυτό, από ό,τι φαίνεται, δεν έχουν θέση στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows 8.

Εντάξει, τα αγοράζουμε από αλλού

Το βασικό πρόβλημα με αυτό δεν είναι πως δεν θα μπορεί ο ενήλικας χρήστης να παίζει τέτοια παιχνίδια στο PC του – θα μπορεί, αφού τίποτα δεν θα απαγορεύει την αγορά τους “από αλλού” (π.χ. “σε δισκάκι”, μέσω υπηρεσιών όπως το Steam και το Good’Ol Games κ.λπ.). Έλα, όμως, που το βασικότερο χαρακτηριστικό των νέων Windows, το περιβάλλον Metro UI με τα tiles τους, από ό,τι φαίνεται θα υποστηρίζεται μόνο από τους τίτλους που διατίθενται μέσω του Windows 8 Marketplace.

Με άλλα λόγια, οι τίτλοι που κυκλοφορούν “εκτός Windows 8 Marketplace” δεν θα παρουσιάζονται μέσω του Metro UI και δεν θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Και αν δεν το καταλάβατε, αυτό σημαίνει πως “η βασική πρόσοψη των νέων Windows δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει ενήλικο περιεχόμενο”, ακόμη και αν ο κάτοχος του υπολογιστή είναι ενήλικας!

Δεν θα ήταν και τόσο διαφορετικό, δηλαδή, να θέλει κανείς να αγοράσει ένα πληκτρολόγιο για να κάνει τη δουλειά του, να ετοιμάσει τη φορολογική του δήλωση, να επεξεργαστεί κείμενα για τη δουλειά του, και η Microsoft να επιμένει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο μεγάλα και άβολα πληκτρολόγια της… Playskool για αυτό το σκοπό.

 

3wSOL.gr - Tech News Blog

Πηγή: unregistered.gr

No entries found for: {kwl windows8}

 

Joomla SEO by MijoSEF

seo-analysh-site

kataskeyh-site-sthn-3wsol-gr-giati

exetekatasthma

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή eShop

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Είμαστε στην διάθεσή σας

Διεύθυνση:  Αναγνωσταρά 17,

Καλλιθέα, Τ.Κ 17672

buttondriveme full

κινητό: 6909496096

viber: 6909496096

Facebook: 3wSOL.gr

Χάρτης