Google: Μετά τη Γη, χαρτογραφεί τον βυθό της!

3wsol-google-virtual-katadyseis-1Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσκαλούνται για πρώτη φορά στην ιστορία, να κάνουν μια virtual κατάδυση, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, στο Great Barrier Reef της Αυστραλίας και να ζήσουν την απόλυτη πρωτόγνωρη εμπειρία της πρωτοποριακής επιστημονικής αποστολής της Catlin Seaview Survey στο βυθό. Φυσικά, αυτή η μοναδική υποβρύχια εμπειρία θα σημάνει και την αρχή της παγκόσμιας συνεργασίας της Catlin Seaview Survey και της Google.

Η Catlin Seaview Survey που έχει διενεργήσει μια σειρά από επιστημονικές αποστολές με σκοπό να εξερευνήσει τους κοραλλιογενείς υφάλους σε ολόκληρο τον κόσμο διαθέτει πλέον στο κοινό το εντυπωσιακό υλικό που έχει συλλέξει μέσω της λειτουργίας Street View του Google Maps αλλά και μέσα από το site www.catlinseaviewsurvey.com.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την πρώτη tablet-operated υποβρύχια φωτογραφική μηχανή, την κάμερα SVII, η Catlin Seaview Survey ζωντανεύει στις οθόνες σας τους πιο εντυπωσιακούς βυθούς μέσω του Google Maps. Πενήντα χιλιάδες συνεχόμενες πανοραμικές λήψεις, υψηλής ανάλυσης, 360 μοιρών, θα ενωθούν για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες του Google Maps να καταδυθούν και να χαράξουν τη δική τους virtual υποβρύχια πορεία.

Ο επικεφαλής του έργου, Καθηγητής Ove Hoegh-Guldberg από το Global Change Institute του Πανεπιστημίου του Queensland, επισήμανε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται θα δημοσιοποιούνται στη βάση δεδομένων Global Reef Record.

«Η Global Reef Record αποτελεί ένα ρηξικέλευθο επιστημονικό εργαλείο το οποίο θα έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν στενά τις αλλαγές στο θαλάσσιο περιβάλλον όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον, μέσα από τις δύο έρευνες που διεξάγουμε, τη Shallow Reef και τη Deep Reef», δήλωσε ο καθηγητής Hoegh-Guldberg.

«Με τιμά και με συναρπάζει απίστευτα το γεγονός ότι ηγούμαι μιας τόσο ταλαντούχας ομάδας επιστημόνων στην πρώτη αποστολή της Catlin Seaview Survey. Τα ευρήματα που πιθανόν θα ανακαλύψουμε στους κοραλλιογενείς υφάλους είναι άπειρα. Δεδομένου ότι σχεδόν το 25% των θαλάσσιων ειδών ζουν μέσα και γύρω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, είναι προφανές ότι οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε σχετικά με τον τρόπο που τα απειλούμενα οικοσυστήματα αντιδρούν στην αλλαγή του κλίματος είναι εξαιρετικά σημαντικές», προσθέτει ο καθηγητής Hoegh-Guldberg.

«Η παγκόσμια συνεργασία μας με την Catlin Seaview Survey στοχεύει στη διάθεση αυτών των μοναδικών εικόνων σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες του Google Maps, παγκοσμίως. Στόχος μας είναι οι εντυπωσιακές αυτές υποβρύχιες τοποθεσίες να γίνουν εξίσου προσβάσιμες με τους δρόμους και τα αξιοθέατα που εξερευνούν οι χρήστες μας ημερησίως στο Google Maps», ανέφερε η Jenifer Austin Foulkes, Διευθύντρια του Oceans Program της Google.

Αυτή η ξεχωριστή συλλογή από υποβρύχιες εικόνες αναδεικνύει περιοχές του Great Barrier Reef αλλά και πολλά άλλα υποβρύχια σημεία στις Φιλιππίνες και τη Χαβάη. Επισκεφθείτε τη Street View Gallery της Google για να ανακαλύψετε αυτές τις μοναδικές τοποθεσίες υφάλων: το Heron Island, το Great Barrier Reef, το νησί Lady Elliot, το Great Barrier Reef, το Molokini Crater, το Maui στη Χαβάη, το Hanauma Bay, το Oahu στη Χαβάη, και το Apo Island στις Φιλιππίνες.

Η Google μάλιστα θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Blue Ocean στο Monterey της Καλιφόρνια, καθώς και το online κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, να απολαύσει ζωντανά την πρώτη νυχτερινή κατάδυση της Catlin Seaview Survey, μέσω του Google+ Hangout στις 26 Σεπτεμβρίου στις 17.00 και να ζήσουν την απόλυτη αυτή εμπειρία στο μεγαλείο της. Για να δείτε κι εσείς ζωντανά το Google+ Hangout επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: plus.google.com/+catlinseaviewsurvey

.

 

Catlin Seaview Survey: Τα πορίσματα της αποστολής

Η πρώτη αποστολή της Catlin Seaview Survey με «προορισμό» το Great Barrier Reef ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Η έρευνα πάνω στο Great Barrier Reef και την Coral Sea θα διεξάγεται μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου και θα επισκεφτεί 20 διαφορετικούς κοραλλιογενείς υφάλους σε όλο το μήκος των 2.300 χιλιομέτρων του υφάλου και μάλιστα σε πρωτοφανή κλίμακα και βάθος – συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων του υφάλου που δεν έχουν ποτέ πριν στο παρελθόν παρατηρηθεί ή μελετηθεί. Το 2013, η έρευνα θα συνεχίσει σε επιλεγμένες τοποθεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων της Χαβάης, των Φιλιππίνων και των Βερμούδων.

3wsol-google-virtual-katadyseis-5

Η Catlin Seaview Survey χωρίζεται σε δύο επιστημονικά μέρη: το Shallow Reef Survey και το Deep Reef Survey.

  • Shallow Reef Survey: Στην έρευνα Shallow Reef θα συμμετάσχουν επιστήμονες που τη χρήση state-of-the-art ψηφιακής τεχνολογίας θα συλλέξουν περίπου 50.000 πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών του υφάλου οι οποίες όταν ενωθούν θα δημιουργήσουν μια εικονική εμπειρία κατάδυσης. Κάθε εικόνα θα διαθέτει στοιχεία γεωγραφικού εντοπισμού, με αυτοματοποιημένες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την γρήγορη εκτίμηση του ποσοστού της κάλυψης κοραλλιών και άλλων μορφών ζωής από διάφορες τοποθεσίες σε 20 ξεχωριστούς κοραλλιογενείς υφάλους σε όλο το μήκος του Great Barrier Reef. Αυτό θα παρέχει μια ευρεία κλίμακα αναφοράς που θα κάνει δυνατή την κατανόηση της αλλαγής στους κοραλλιογενείς υφάλους.
  • DeepReefSurvey: Με τη χρήση ρομπότ κατάλληλων για καταδύσεις και άλλων καινοτόμων εργαλείων, η ομάδα της Catlin Seaview Survey θα ξεκινήσει να διερευνά τα συστήματα υφάλων που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και τα οποία πολύ σπάνια επισκέπτονται οι άνθρωποι, αλλά είναι πιθανό να έχουν τις απαντήσεις ως προς το κατά πόσον οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στη ταχεία αλλαγή του κλίματος. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από HD κάμερες, ρομπότ κατάλληλων για καταδύσεις σε βαθιά νερά και εξοπλισμό έρευνας, η Deep Reef Survey θα παρέχει μια ολοκληρωμένη μελέτη της βιολογικής σύνθεσης και της βιοποικιλότητας των υφάλων βαθέων υδάτων που βρίσκονται στο Great Barrier Reef. Επιπλέον, θα αξιολογήσει πειραματικά την ευαισθησία τους ως προς την αύξηση της θερμοκρασίας και την οξύτητα των ωκεανών, οι οποίες είναι παράπλευρες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Τέλος, είναι πολύ πιθανό να ανακαλυφθούν και νέα είδη σε αυτά τα βαθιά νερά.

Η Catlin Seaview Survey χρηματοδοτείται από την Catlin Group Limited, που ειδικεύεται  παγκοσμίως στην ασφάλιση και αντασφάλιση ατυχημάτων.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά με το Global Change Institute

Το Global Change Institute του Πανεπιστημίου του Queensland στην Αυστραλία, συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και είναι μια ανεξάρτητη πηγή με μεγάλο αντίκτυπο στο μεταβαλλόμενο πεδίο της επιστήμης. Το Global Change Institute επιδιώκει να προωθήσει την επιστημονική έρυενα και να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται κατά την αλλαγή του κλίματος, τη μεταβολή του πληθυσμού και την τεχνολογική καινοτομία. Το Global Change Institute είναι επιστημονικός συνεργάτης της Catlin Seaview Survey.

Σχετικά με την Catlin

Η Catlin Group Limited είναι μια παγκόσμια εταιρία που ειδικεύεται στην ασφάλιση και αντασφάλιση ατυχημάτων, που εξυπηρετεί περισσότερες από 30 κατηγορίες επιχειρήσεων. Η Catlin δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο μέσα από έξι κόμβους αναδοχής: Λονδίνο / Ηνωμένο Βασίλειο, Βερμούδες, Ηνωμένες Πολιτείες, Ασία, Ευρώπη και Καναδά. Η Catlin Seaview Survey είναι η τέταρτη επιστημονική αποστολή που χρηματοδοτεί και αποτελεί συνέχεια των 3 ερευνών Catlin Arctic οι οποίες μελετούσαν τις περιβαλλοντικές αλλαγές στην Αρκτική (2009-2011). Η Catlin πιστεύει ότι οι ασφαλιστές πρέπει να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στη βαθύτερη κατανόηση των πιθανών αλλαγών στο περιβάλλον μας, αλλαγών που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο διαχείρισης των κινδύνων στο μέλλον. Η συμβολή της Catlin έγκειται στην χορηγία ανεξάρτητης, αμερόληπτης έρευνας η οποία διανέμεται χωρίς περιορισμούς στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

 

3wSOL.gr - Tech News Blog 

Πηγή: xblog.gr

Google Project Glass: Επίδειξη των γυαλιών με ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο! Google Smart Glove, Πατέντα που θα σε κάνει να βιώνεις φάσεις Minority Report Google+ Events και κανένα party δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο Google, Γερουσιαστής ζητά από την FTC να διερευνήσει τις νέες διαφημίσεις της Google με Φωτογραφίες χρηστών Google, Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις λογοκρισίας από κυβερνήσεις Google: Μετά τη Γη, χαρτογραφεί τον βυθό της! SEO ανάλυση SEO Βελτιστοποίηση σε Site - eShop Πελατών μας Διαθέσιμη η έκδοση 6.9 των Google Maps για Android με δυνατότητα offline download η Google τιμωρεί τα site χωρίς SSL Οι πρώτες εντυπώσεις από το tablet Google Nexus 7 Πατέντα της Google δίνει πληροφορίες για το Project Glass Ποιον φοβάται το Google? Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το... Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone Τέλος εποχής για το Google Videos

 

Joomla SEO by MijoSEF

seo-analysh-site

kataskeyh-site-sthn-3wsol-gr-giati

exetekatasthma

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή eShop

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Είμαστε στην διάθεσή σας

Διεύθυνση:  Αναγνωσταρά 17,

Καλλιθέα, Τ.Κ 17672

buttondriveme full

κινητό: 6909496096

viber: 6909496096

Facebook: 3wSOL.gr

Χάρτης