Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το... Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone

 

3wsol-prostimo-google-gia-iphoneΠρόστιμο ύψους 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων (€18,34 εκατ.) εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει η Google για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συγκαλλυμένη παράκαμψη των μεθόδων με τις οποίες, ο Safari, ο browser της Apple, αποτρέπει την παρακολούθηση των διαδικτυακών επισκέψεων των χρηστών iPhone.Το πρόστιμο μπορεί να αποτελεί ρεκόρ για την Αρχή που ενδέχεται να το επιβάλλει, θεωρείται όμως ...ψίχουλα από τα ημερήσια έσοδα της Google και ως αντίτιμο για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, θα πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε επιχείρηση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η εφημερίδα τονίζει ότι, παρά το γεγονός ότι η Google εισπράττει τέτοια ποσάκάθε πέντε περίπου ώρες, το πρόστιμο θα προστεθεί σε μια σειρά παραβιάσεων απορρήτου από τον γίγαντα του Διαδικτύου, και θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις υπηρεσίες της.

Η πρακτική της Google αποκαλύφτηκε από την ίδια εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2012. και μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα, η Google την σταμάτησε. 

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πρόστιμο, εντούτοις το προαναφερόμενο ποσό δεν θεωρείται οριστικό.

Η Επιτροπή εξετάζει εάν η Google παραβίασε συμφωνία που υπέγραψε με την FTC τον Οκτώβριο του 2011 για να μην παραπλανεί τους χρήστες σχετικά με τις πρακτικές περί του απορρήτου τους, αντιμετωπίζοντας πρόστιμο 16.000 δολαρίων ανά ημέρα παραβίασης. 

Πάντως, η Google δηλώνει τώρα ότι έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να αποσύρει τα λεγόμενα διαφημιστικά cookie που τρύπωσαν στον browser των χρηστών Apple παρά την άρνησή τους να δέχονται cookie.

 

3wSOL.gr - Tech News Blog 

Πηγή: in.gr

   Google Project Glass: Επίδειξη των γυαλιών με ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο! Google Smart Glove, Πατέντα που θα σε κάνει να βιώνεις φάσεις Minority Report Google+ Events και κανένα party δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο Google, Γερουσιαστής ζητά από την FTC να διερευνήσει τις νέες διαφημίσεις της Google με Φωτογραφίες χρηστών Google, Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις λογοκρισίας από κυβερνήσεις Google: Μετά τη Γη, χαρτογραφεί τον βυθό της! SEO ανάλυση SEO Βελτιστοποίηση σε Site - eShop Πελατών μας Διαθέσιμη η έκδοση 6.9 των Google Maps για Android με δυνατότητα offline download η Google τιμωρεί τα site χωρίς SSL Οι πρώτες εντυπώσεις από το tablet Google Nexus 7 Πατέντα της Google δίνει πληροφορίες για το Project Glass Ποιον φοβάται το Google? Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το... Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone Τέλος εποχής για το Google Videos

Joomla SEO by MijoSEF

seo-analysh-site

kataskeyh-site-sthn-3wsol-gr-giati

exetekatasthma

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή eShop

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Είμαστε στην διάθεσή σας

Διεύθυνση:  Αναγνωσταρά 17,

Καλλιθέα, Τ.Κ 17672

buttondriveme full

κινητό: 6909496096

viber: 6909496096

Facebook: 3wSOL.gr

Χάρτης