Οι πρώτες εντυπώσεις από το tablet Google Nexus 7

 

3wsol-google-nexus-7-tabletΜε το Google Nexus 7 η Google βγάζει τον «δίσκο» στον οποίο θα σερβίρει 4 εκατομμύρια βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, και... 600.000 app, δωρεάν και επί πληρωμή, εκατοντάδες περιοδικά προς πώληση ή με συνδρομή, μουσική με 20.000 τραγούδια δωρεάν και φυσικά, όλες τις υπηρεσίες της. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του tablet που φέρει την βαριά υπογραφή της Asus είναι ισχυρά. 

 

Τετραπύρηνη CPU, δωδεκαπύρηνη GPU από την Nvidia

Το Google Nexus 7 έχει τον νεότερο, τετραπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia, Tegra 3 χρονισμένο στα 1,3GHz και μονάδα επεξεργασίας γραφικών Nvidia GeForce με δώδεκα πυρήνες. Οι 16 αυτοί πυρήνες, αλλά και η αρχιτεκτονική της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας που αναθέτει ή απαλλάσσει επιλεκτικά εργασίες από τους τέσσερις πυρήνες της, καθιστούν το Google Nexus 7 στην αιχμή της τεχνολογίας από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος.

Οθόνη 7'', IPS, 1280 x 800 στο Nexus 7

Η οθόνη του Google Nexus 7 έχει διαγώνιο 7 ιντσών, ένα form factor που αμφισβητήθηκε αρκετά, δεδομένου ότι ο ηγέτης της αγοράς, η Apple, επέμενε στις 9,7'' και οτιδήποτε μικρότερο έμοιαζε να μην μπορεί να σταθεί στην αγορά (η Samsung ήταν η πρώτη που είχε πρωτομπεί στην αγορά των tablet με ένα 7άρι, που προτιμήθηκε λιγότερο από το 10άρι Galaxy Tab). Μετά την επιτυχία όμως του Amazon Kindle Fire των 199 δολαρίων, η Google εμφανίζεται πεπεισμένη ότι μια ταμπλέτα σε αυτή την τιμή, αν έχει «τα σωστά» τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί να επιτύχει.


Έτσι, το κατασκευασμένο από την Asus, Google Nexus 7 έχει οθόνη με περισσότερα από ένα εκατομμύριο pixel, πυκνά τοποθετημένα 216 ανά ίντσα. Η οθόνη του Nexus 7 έχει ανάλυση 1280 x 800 pixel και το πάνελ είναι τεχνολογίας IPS (που σημαίνει γρήγορη απόκριση, ακριβής απόδοση χρωμάτων ανεξάρτητα από την γωνία κλίσης και άλλα πλεονεκτήματα που αφορούν και στην αφή). Το γυαλί είναι της Corning, γνωστό για την αντίστασή του στις γρατζουνιές.

Nexus 7 με 8 ή 16GB, χωρίς microSD, χωρίς 3G

Το Google Nexus 7 θα έρθει σε δύο εκδόσεις με 16 και με 32 GB εσωτερική μνήμη και 1GB RAM -μάλλον συντηρητικές επιλογές σε σχέση με τα προηγούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, απουσία μάλιστα της δυνατότητας να προστεθεί μνήμη microSD. Το Google Nexus 7 θα έχει θύρα micro USB, μέσω της οποίας μπορεί να συνδεθεί κανονικό πληκτρολόγιο ή mouse (όπως και με Bluetooth) ή USB hub με τροφοδοσία ρεύματος για να μην στραγγίζεται η μπαταρία.

  • http://static.doldigital.net/webstatic/layout/themes/1/default/Media/News/Layout/bullet_orange.gif); background-position: -994px 0.5em; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">Με τον Music Manager, οι χρήστες του Nexus 7 μπορούν να ανεβάσουν έως και 20.000 τραγούδια από την βιβλιοθήκη του iTunes στο Google Play. Μετά την εισαγωγή αυτή, τα τραγούδια είναι διαθέσιμα στο Nexus 7 αλλά και στο play.google.com και άλλες συμβατές συσκευές Android, tablet ή smartphone. Από το ανέβασμα εξαιρούνται τραγούδια που φέρουν προστασία από την αντιγραφή, δηλαδή λογισμικό διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM). Προς το παρόν, η υπηρεσία δεν αφορά στους Έλληνες χρήστες.


Κανένα από τα πρώτα Google Nexus 7 δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αφού δεν θα κυκλοφορήσει έκδοση 3G -αμφότερα θα είναι Wi-Fi (802.11 b/g και του ταχύτερου n).

Nexus 7 φτιαγμένο για gaming

Σε ότι αφορά στους αισθητήρες, η Google φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο gaming, αν κοιτάξει κανείς στην τετραπύρηνη CPU και την 12πύρηνη GPU αλλά και τους αισθητήρες, όπως το γυροσκόπιο, το μαγνητόμετρο και το επιταχυνσιόμετρο, που συνδράμουν τα μέγιστα στον χειρισμό των παιχνιδιών που τους υποστηρίζουν.

Μπαταρία για 8+ ώρες στο Nexus 7

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το κοινό του συνεδρίου I/O όταν άκουσε για την μπαταρία 4.235 μιλιαμπερόριων, που «αντέχει» 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής HD, 10 ώρες Web browsing ή ανάγνωσης ebook. Μάλιστα, η Google λέει ότι με το Nexus 7 θα ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο στην φόρτιση και περισσότερο στην αξιοποίηση της ταμπλέτας -"Less charging, more doing".

Ντεμπούτο Jelly Bean στο Nexus 7

To Nexus 7 κατέστη και η πλατφόρμα στην οποία η Google ανέβασε το Android 4.1 γνωστό και ως Jelly Bean -θα αναφερθούμε αναλυτικά στην νεότερη έκδοση του Android, εν συντομία ωστόσο να αναφέρουμε ότι η Google τονίζει τις νέες ειδοποιήσεις (από τις οποίες μπορεί κανείς να απαντήσει γρήγορα σε μια αναπάντητη κλήση με e-mail ή να επιστρέψει την κλήση χωρίς να χρειαστεί να μπει στον dialer), την υπηρεσία Google Now που παίζει το ρόλο ενός καλού γραμματέα (λέει τον καιρό πριν φύγετε για την δουλειά και την κίνηση στην διαδρομή που θα ακολουθήσετε σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, ή το σκορ του αγώνα που σας ενδιαφέρει όταν το παιχνίδι διεξάγεται) και την ταχύτητα απόκρισης του λειτουργικού εν γένει.

Στα 199 δολάρια το μοντέλο Nexus 7 8GB

Όπως ίσως παρατηρήσατε ήδη, το Nexus 7 δεν έχει κάμερα πίσω (η κάμερα μπροστά μπορεί να τραβήξει βίντεο 720p) και, όπως αναφέρθηκε, δεν θα κυκλοφορήσει σε έκδοση με υποστήριξη 3G. Αυτό είναι το τίμημα για την διάθεση του Google Nexus 7 σε σχετικά προσιτή τιμή (199 δολάρια για το μοντέλο με τα 8GB και 249 δολάρια για το μοντέλο με τα 16GB). 

Συγκριτικά, αν και δεν γνωρίζουμε την τιμή διάθεσης του Google Nexus 7 στην ελληνική αγορά, το Samsung Galaxy Tab 2 7.0 Wi-Fi 16GB πωλείται στα 299 ευρώ (αν και έχει υποδοχή για microSD, κάμερα πίσω 3Mpixel, χαμηλότερη όμως ανάλυση οθόνης και διπύρηνο επεξεργαστή).

NFC, Android Beam και Google Wallet

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Nexus 7 έχει τσιπάκι NFC και μάλιστα η Google έχει εγκαταστήσει πάνω του Google Wallet, που δεν θα δούμε τόσο σύντομα στην Ελλάδα (όπως άλλωστε και τις υπηρεσίες μουσικής ή ταινιών, λόγω κωλύματος για την παραχώρηση αδειών από την βιομηχανία του περιεχομένου). Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικότερα και στο ανανεωμένο Android Beam, που θα μας συστήσει ουσιαστικά στην τεχνολογία NFC, αφού θα δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να μεταφέρουμε όχι μόνο κάρτες επαφών ή URL με ένα άγγιγμα πλάτη-πλάτη με άλλα κινητά NFC, αλλά για να ανταλλάξουμε μεγάλα αρχεία με τον ίδιο τρόπο.

Φορητό Nexus 7: 340 γραμμάρια, περίπου 20x12 εκατοστά

To Google Nexus 7 έχει διαστάσεις 198.5 x 120 x 10.45mm και βάρος 340 γραμμάρια. Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορούν δύο αξεσουάρ, το Nexus 7 Cover και επιπρόσθετο φορτιστή.

Το Nexus 7 είναι διαθέσιμο για παραγγελία ήδη σε ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία και θα αρχίσει να αποστέλλεται στα μέσα Ιουλίου.

 

3wSOL.gr - Tech News Blog

Πηγή: in.gr

  Google Project Glass: Επίδειξη των γυαλιών με ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο! Google Smart Glove, Πατέντα που θα σε κάνει να βιώνεις φάσεις Minority Report Google+ Events και κανένα party δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο Google, Γερουσιαστής ζητά από την FTC να διερευνήσει τις νέες διαφημίσεις της Google με Φωτογραφίες χρηστών Google, Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις λογοκρισίας από κυβερνήσεις Google: Μετά τη Γη, χαρτογραφεί τον βυθό της! SEO ανάλυση SEO Βελτιστοποίηση σε Site - eShop Πελατών μας Διαθέσιμη η έκδοση 6.9 των Google Maps για Android με δυνατότητα offline download η Google τιμωρεί τα site χωρίς SSL Οι πρώτες εντυπώσεις από το tablet Google Nexus 7 Πατέντα της Google δίνει πληροφορίες για το Project Glass Ποιον φοβάται το Google? Πρόστιμο-ρεκόρ αντιμετωπίζει η Google για το... Safari προσωπικών δεδομένων σε iPhone Τέλος εποχής για το Google Videos   3wSOL.gr Android App How To: Μετατροπή Android smartphone σε κονσόλα YouTube for Android, Θα μπορείς να βλέπεις και offline videos Διαθέσιμη η έκδοση 6.9 των Google Maps για Android με δυνατότητα offline download Τα καλύτερα Antivirus για Android

Joomla SEO by MijoSEF

seo-analysh-site

kataskeyh-site-sthn-3wsol-gr-giati

exetekatasthma

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή Site

Δείγματα δουλειάς - Κατασκευή eShop

Είμαστε στην διάθεσή σας

Διεύθυνση:  Αναγνωσταρά 17,

Καλλιθέα, Τ.Κ 17672

buttondriveme full

κινητό: 6909496096

viber: 6909496096

Facebook: 3wSOL.gr

Χάρτης